Midwinterconcert van Eigenwijs met diverse muzikale gasten

Een sfeervol ingerichte Zaandorre vormde zondag 13 december de fraaie achtergrond voor een bijzonder Midwinterconcert van vrouwenkoor EigenWijs met diverse gastoptredens.

Familiebanden waren de rode draad door het hele programma, zowel in solo optredens als ook in de begeleiding gedurende het hele concert met drummer Daniel, (bas)gitarist Marco en sopraan Nicolet.

En wat hebben we een talent in onze gelederen. Het programma werd gebracht onder de bezielende leiding van dirigente Olga Karelova met Ronald Kedra achter de piano. De inhoudelijke presentatie was in handen van Endry. De kaarten voor dit bijzondere concert waren al dagen van te voren uitverkocht.

Een kleine impressie van het programma:

Na de opening door Kerstvrouw Froukje werd het muzikale begin omlijst door heuse trompetten.

Met Albert achter de piano en Marianne en Bas op de trompet werd het overbekende Joy to the world tot nieuwe hoogten gebracht.

Voor The Snow, een romantisch nummer van Edward Elgar, werd de pianobegeleiding uitgebreid met gastviolisten Suzanne en Amber.

Er waren solo optredens van onze gasten. Heel bijzonder en ook bijzonder ontroerend was het optreden van Celine onze jongste zangeres van vandaag en het optreden van haar broer Misja op de piano.

Celine zong voor ons twee kerstliedjes: Klein Engeltje en Het is Nacht. Misja speelde quatre main samen met Olga een impressie van Grieg

Er was een intermezzo voor piano en viool door Ingeborgh en Suzanne. Een indrukwekkende Gabriellas Song gezongen door Nicolet en een prachtige bijdrage van zanger Jasper met Blue Christmass.

Uiteraard was er ook gedacht aan het meer frivole Kerstrepertoire…….

In beeld en geluid…..

Na het optreden was het nog lang gezellig aan de bar met heerlijke zelfgemaakte soep en lekkere snacks, natuurlijk vergezeld door een (al dan niet alcoholisch) drankje.

Onze bijzondere dank voor deze geslaagde middag gaat uit naar:

Onze gasten en solisten:

Daniel (drums), Marco (basgitaar), Nicolet (zang), Jasper (zang), Ingeborgh (piano), Suzanne (viool),

Amber (viool), Celine (zang), Misja (piano), Albert (piano), Marianne (trompet) en Bas (trompet).

Onze eigen dirigente Olga Karelova en pianist Ronald Kedra

Fotografie was in handen van Ruud Haan Fotografie & Webdesign

Licht en Geluid: Willem Sijens en Rene Kraayenbrink

Bediening en andere zaken: OBK Toneel