Sinds ik het me kan herinneren zingt mama, Janneke Soeliman, al bij het koor OBK EigenWijs. Vroeger hadden we dan ook de regel dat we minstens een keer per jaar een concert moesten bijwonen, maar stiekem is het toch ook wel leuk om je moeder te zien optreden. Normaal gesproken gingen we naar het kerstconcert, maar dit jaar was het anders. Het was een High Tea Concert. Bij binnenkomst zagen we de tafels al vol staan met lekkers en we kregen direct een kopje koffie of thee. We zochten een plekje achter in de zaal en namen een slok. Het concert zou zo beginnen.

Het koor kwam op en je zag direct dat de kleding op elkaar was afgestemd met als thema ‘herfstkleuren’. Wanneer je al jaren naar de concerten gaat begin je nummers te herkennen (of komt dat door al dat oefenen van mama thuis?) waardoor je helemaal op gaat in de muziek. Voor ik het wist was het eerste muziek gedeelte alweer voorbij en droeg Greetje Niewold een vrolijk, humoristisch herfstgedicht voor gevolgd door een prachtig pianostuk gespeeld door Celine Kedra. Hoe goed die meid nu al speelt, is om jaloers op te worden. Na dit piano intermezzo kwam nogmaals het voltallige koor naar voren en zongen ze nog drie nummers, waarbij ik vooral moest lachen om de paraplu’s die waren meegenomen voor het nummer “Toute la pluie”. Hierna volgde een pauze.

In deze pauze werden lootjes verkocht met als hoofdprijs een tripje naar Schiermonnikoog. De koorleden kwamen de zaal in voor de verkoop en je kopje werd tegelijkertijd bijgevuld. Je hoefde dus niet eens op te staan en daar word ik zelf altijd erg vrolijk van.

Toen de pauze voorbij was, stond het kleinere clubje dames voor in de zaal: De Dames Zingen. Met z’n zessen lieten zij nog vier nummers horen. Je zag dat de dames veel plezier hadden, want zelfs als het even mis ging, werd dit lachend en grappenderwijs opgelost.

Nog een laatste keer kwam het koor met z’n allen op om de laatste nummers te laten horen. Hierna werden we verzocht naar de kantine te gaan om te genieten van alle hapjes die daar klaar stonden. En wat stonden daar veel dingen! Er was voor ieder wat wils en we konden de buikjes goed rond eten.

Het was een ontzettend leuke middag en ik heb er geen spijt van dat ik er dit jaar voor heb gekozen om het High Tea Concert bij te wonen. Olga’s Nachtegaaltjes hebben weer wat moois neergezet.   

Lisa Soeliman