Een Goed Soldaat

geschreven door Johan Dobbelaar

gespeeld op 14 en 15 februari 2014

Onder regie van Wim Dijkema

Trees gaat een weekje met haar vier dochters naar een vakantiehuisje in Zaamslag. Trees is in het afgelegen Zaamslag geboren en getogen, maar woont al jaren in Rijswijk. Ze wil nu eindelijk haar dochters wel eens laten kennismaken met haar geboortegrond. Bovendien heeft ze, als “verrassing”, ook haar zus Suzan uitgenodigd.
Suzan is majoor bij de Koninklijke Landmacht en een echte militair, die goed in de slappe was lijkt te zitten.

Suzan kan echter absoluut niet overweg met Kees, de man van Trees. Daarom hoopt Trees, nu zonder Kees, eindelijk weer eens rustig met Suzan te kunnen bijpraten. Kort nadat de dames in het vakantiehuisje zijn gearriveerd vertelt Trees haar dochters dat ook tante Susan onderweg is. Ze maakt zich echter zorgen, want het winterweer wordt met de minuut slechter.

Als iedereen denkt dat Suzan dan eindelijk toch is gearriveerd, staat tot ieders verbazing Kees voor de deur. En even later valt ook de bijziende buurman Daan binnen.

Hij is in de sneeuwstorm eerst zijn hond kwijtgeraakt en vervolgens de weg naar zijn eigen huis. Of hij hier even mag opwarmen, is zijn vraag.

En dat mag. Trees en Daan blijken elkaar echter nogal goed te kennen van vroeger!!?

Kees, die roet in het eten dreigt te gooien van het vrouwen onder elkaar-uitje verwacht echter dat Suzan wel ergens in de sneeuw zal zijn gestrand.

Paniek daarom als tante Suzan plotseling toch voor de deur staat!

Om het ondanks deze onverwachte bezoekers toch gezellig te houden, treffen de dames drastische maatregelen.

Mannen verdwijnen en duiken even later weer op, er vinden geslachtsveranderingen plaats, voicemails zorgen voor pijnlijke misverstanden en tot slot lijkt er een onverwachte romance te ontluiken.

Om die echter tot volledige bloei te laten komen, zorgen moeder en dochters voor de broodnodige steun. Want de liefde van een man gaat immers door de maag?

Met dank aan:

Marco Breemhaar (fotografie),

Anita Jager (Grime),

Willem Sijens (licht en geluid)

En alle sponsoren…………………